Tomorrow filmPlatform Duurzaam Geldrop-Mierlo presenteert de inspirerende documentaire “Tomorrow” op donderdag 20 april . 

Plaats: d'n Intheek (bieb)  Dorpsstraat 113 Mierlo

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Toegang: gratis, vol is vol.

Aanmelding: via Eventbrite (klik op de link)

De overgang naar een duurzame samenleving is dé uitdaging van deze eeuw, een uitdaging die ons allemaal aangaat. Alleen, het is zo veelomvattend. Wat moeten we daarmee in onze eigen omgeving? Wat kunnen we zelf doen? Waar te beginnen? Daar gaat deze positieve film over.

Ieder probeert op zijn manier bij te dragen: door afvalscheiding, LED-lampen, zonnecollectoren, meer fietsen, of gewoon bewuster energiegebruik. Allemaal zaken die er toe doen, maar er is véél meer nodig. De wil is er wel, zoals o.a. verwoord in de nota Duurzaamheid van onze gemeente. Alleen, dan wordt het vaak stil, wijzen we naar de ander, overheden, instanties, bedrijven.

Dat het anders kan laat de film "Tomorrow" zien, met voorbeelden uit steden in de hele wereld. Hoe burgerinitiatieven de weg wijzen naar een duurzame samenleving. De documentaire toont wat een groep mensen kan bereiken wanneer ze ervoor kiest om er samen de schouders onder te zetten. Door samenwerking, voorbij de grenzen van traditionele mogelijkheden en beperkingen. De film is kortom een inspiratiebron voor iedereen.

Platform Duurzaam

"Tomorrow" inspireert ook het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo, omdat de leden geloven in de kracht van mensen die in actie willen komen. De kunst is alleen om hen te bereiken en te verbinden. Daarom organiseert het Platform dit jaar een D100: een conferentie met werkateliers om besluitvormers, experts en initiatiefrijke bewoners aan elkaar te koppelen, zodat nieuwe mogelijkheden en kansen ontstaan. Het doel is om die kansen dan ook daadwerkelijk te realiseren. Waar een wil is, komt een weg tenslotte. Daarmee gaat het Platform aan de slag in 2017. 

Kom ook!

Als opwarmer beveelt het Platform deze film van harte aan, in de hoop dat we zoveel mogelijk mensen prikkelen om ook in actie te komen. Niet alleen omdat het moet, maar gewoon omdat het kan! In de hoop ook mensen te ontmoeten bij de activiteiten van het Platform Duurzaam in de komende tijd.

Iedereen die om de toekomst geeft is op 20 april welkom in d'n Intheek (Bieb) Dorpsstraat 113 Mierlo. Inloop vanaf 19.45 uur, einde rond 22.15 uur.