kasteelbanner

Samen Duurzaam, ja natuurlijk!

Wilt u ook meedenken hoe we Geldrop-Mierlo kunnen verduurzamen? Wilt u zelf aan de slag om de duurzaamheid een zetje in de goede richting te duwen? Heeft u concrete wensen of ideeën, maar wel hulp nodig om het te realiseren? Doe dan mee met de D100 Samen duurzaam, ja natuurlijk!. De aftrap is op dinsdag 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Plaats van handeling is de Kasteelhoeve in Geldrop. Inloop 16.45 uur en start 17,00 uur.

Inwoners, bedrijven en organisaties

De D100 is een initiatief van het PLatform Duurzaam Geldrop-Mierlo in samenwerking met het het Ondernemersplatform Geldrop-Mierlo en de gemeente. Hierin dagen we inwoners, nedrijven en organisaties uit om aan de slag te gaan met verduurzaming. Met elkaar gaan we op zoek naar initiatieven waarmee we door samen te werken meer bereiken dan als in ons eentje. Denk aan een gezamenlijke zonne-energie-installatie op het dak van een bedrijfspand. Maar op tal van andere fronten zijn er mogelijkheden en kansen.
Heeft u ideeën? Doe dan mee en breng de wildste ideeën in.

Wellicht dat daardoor uw droom de komende tijd ook gerealiseerd kan worden.

Programma voor 10 oktober 2017 in de Kasteelhoeve in Geldrop

16:45    Inloop

17:00    Opening door Platform Duurzaam en wethouder Miranda Verdouw

Uitdaging op klimaatgebied door Berry de Jong, Metropool Regio Eindhoven

Pitches van een selectie van bedrijven en organisaties over onder meer

  • anders omgaan met materialen en afval
  • met de buurt aan de slag met energie besparen
  • vergroenen van de omgeving: stenen eruit en groen erin
  • collectieve zonne-installaties
  • verduurzamen bedrijfsvoering
  • kansen voor duurzame mobiliteit

Gelegenheid om uw eigen onderwerp te pitchen en op zoek te gaan naar partners

18:30    Hapje eten

Interactief ideeën genereren

Afsluiting met oogst van ideeën en initiatieven

19:30    Borrel

Locatie: adres & bereikbaarheid:
Kasteelhoeve
Helze 8
5662 JG Geldrop
T 040- 78 74 561
www.landgoedkasteelgeldrop.nl

Kasteel Geldrop is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (trein of bus). Kijk voor reisinfo op www.9292.nl.

Aanmelden D100

Meer informatie vindt u op deze website.
Meld u aan via ons contactformulier .

 

Op dinsdag 20 juni wordt om 20.00 uur (zaal open om 19.45 uur) ‘Before the Flood’ vertoond in Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De spraakmakende documentaire, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties, is gratis toegankelijk. Kaarten kunnen worden besteld via fb.me/mremovie.

Before the flood

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer”, aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’. De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

Unieke samenwerking

‘Before the Flood’ was tot 6 november vorig jaar gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de gemeente Geldrop-Mierlo en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook éénmalig in Centrum Hofdael getoond. Het veranderende klimaat vraag om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in Geldrop-Mierlo. We wekken hier nu slechts 3% van het energieverbruik duurzaam op en hebben de ambitie om in 2040 energieneutraal te zijn. De maatregelen die nodig zijn, zijn fors. De nood is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom wil de gemeente deze film graag aan een breed publiek tonen.

D100

De film is onderdeel van het zogenaamde ‘D100 traject’. De D100 is een initiatief van het Platform Duurzaam Geldrop-Mierlo, een groep betrokken burgers die zich inzet voor een duurzame toekomst op plaatselijk niveau, in samenwerking met de gemeente. In het D100 traject dagen we inwoners, bedrijven en organisaties uit om aan de slag te gaan met verduurzaming.